شاید یکی از مهمترین عواملی که آلمان را برای دانشجویان خارجی بسیار جذاب کرده ، شرایط بسیار مناسب کاریابی پس از تحصیل آن باشد.

کشوری صنعتی ، پیشرفته و ثروتمند ، که جمعیتی پیر دارد و جوانهای آن هم زیر بار درسهای سخت مهندسی نمی روند. طبق یک آمار جمعیت 85 میلیونی آلمان تا سال 2050 به 55 میلیون نفر کاهش می یابد. راهکاری که آلمانی ها برای مشکل نیروی انسانی در نظر گرفته اند قابل پیش بینی است : اعطای امتیاز برای تولید نیروی انسانی یا فرزند آوری ، و تسهیل جذب نیروهای ماهر و متخصص خارجی؛ که راه حل دوم مورد بحث این مقاله است.

پس از اتمام تحصیلتان در آلمان ، 18 ماه فرصت دارید تا کاری با حداقل حقوق 40 هزار یورو پیدا کنید. در این مدت 18 ماه ، همانند دوران تحصیلتان ، همچنان ویزای کار دارید. کاری که این مقدار حقوق سالیانه داشته باشد بیشتر در رشته های مهندسی و علوم پایه پیدا می شود. ولی قسمت خوب قانون جدید اینجاست که دیگر در صف طولانی چکینگ دولت نخواهید رفت. قبلا دولت کارفرمایان را مجبور می کرد تا درصورتی که متخصص واجد شرایط در اتحادیه اروپا وجود دارد ، به جای استخدام یک خارجی او را به کار بگیرد. ولی الان تنها شرط گرفتن کارت آبی داشتن مدرک دانشگاهی ، کار مرتبط با تحصیل با درامد 40000 یورو در سال و دانستن زبان آلمانی تا سطح B1 است. البته اینها شرایط گرفتن کارت آبی هستند ، برای گرفتن ویزای جستجوی کار یا حتی ویزای کار ، نیازی به دانستن زبان آلمانی نیست (البته اگر بتوانید بدون دانش زبان آلمانی در آلمان دوام بیاورید ! )

چون سعی ندارم در این وبلاگ تکرار مکررات کنم ، چند لینک بسیار مفید را برای مطالعه ی بیشتر از وبسایتها و وبلاگهای دیگر  قرار می دهم: